Online orientation gipahigayon alang sa mga estudyante sa VSU sa pag-pag-abli sa klase – DYDC 104.7 FM
News

Kasamtangang gipahigayon dinhi sa Visayas State University VSU ang VSU Student Onboarding nga tuyong ma-andam ang mga estudyante sa pagpahigayon sa klase karong school year 2021-2022.

Ang maong Orientation gisugdan ganinang buntag diin gilaumang mahuman kini ugmang adlawa Biyernes Agosto baynte ning tuiga.

Sa duha ka adlaw nga orientation, tuyong mapasabot sa mga estudyante ang mga nagkadaiyang serbisyo sa tunghaan ug ang mga sumbanan sa pagpahigayon sa klase taliwa ning pandemya.

Sa unang adlaw, ipasabot sa mga estudyante ang Flexible Delivery of Student Affairs and Services sama sa Universal Access to Quality Tertiary Education Act, Gender and Development Program, University Services for Health, Emergency and Rescue. Lakip usab ang Mental Health and Psychosocial Support, Cash Division Electronic Transactions, ug mga palisiya sa tunghaan.

Sa ikaduhang adlaw, ipasabot ang e-Learning Environment sa tunghaan sama sa MyVSU Student Portal, Navigating the Instructional Materials for Remote Learning, Library Services, Turnitin, TPES Portal ug VSU Student Honor Pledge. Lakip usab ang Library Services, Customer Satisfaction Survey ug Student Helpdesk.

Gipahigayon kini alang sa tanang estudyante sa VSU System lakip na ang mga component colleges diin live kining gi-broadcast sa official Facebook Page sa VSU.

Nasayran nga ang maong onboarding seminar gipahigayon aron mapasabot sa mga estudyante ang mga pagabuhaton hilabi na kay ang VSU magpatuman na sa “flexible learning”. Kini usab resulta sa mga gibuhat nga mga preparasyon sa pagdumala sa klase taliwa sa gitawag nga New Normal.

Ubos sa New Normal, gilimitahan ang face-to-face mode of instruction o pisikal nga pagklase sa tunghaan. Dugang pa, mamahimong mapahigayon ang klase pinaagi sa “online learning” ug asynchronous learning gamit ang mga learning materials nga ipadala sa mga estudyante aron tun-an.

Angayang masayran nga gipahigayon usab ang VSU Faculty Onboarding niadtong Lunes hangtod Miyerkules aron sa pag-orient sa mga magtutudlo alang sa pag-abli sa klase. (Buen Josef C. Andrade)