Mga sumbanan sa pagkuha sa mga butang sa mga dorms ug boarding houses, gibutyag – DYDC 104.7 FM

Mga sumbanan sa pagkuha sa mga butang sa mga dorms ug boarding houses, gibutyag

Gipasabot karon ni Visayas State University Vice President for Student Affairs and Services Dr. Aleli A. Villocino ang mga gikinahanglan aron makuha sa mga estudyante ang ilang mga gamit nga nabilin sa mga dormitoryo ug boarding houses.

Kahinumduman nga sukad gideklarar ang community quarantine nunot sa COVID-19 ug gipapauli sa ilang tagsa-tagsa ka lugar ang mga estudyante, daghan pa nga mga gamit ang nahabilin.

Nunot sa mga estrikto nga border guidelines ug mga protocols sa VSU, naglisod pagkuha ang mga estudyante sa ilang mga gamit. Atol sa DYDC Special Talk radio program niadtong Agosto baynte siyete, gibutyag ni Dr. Villocino nga aduna nay mas kongkreto nga sumbanan ang mga estudyante aron makuha ang ilang mga gamit.

Matud pa, kinahanglan nga magpasabot ang mga estudyante nga nakapuyo sa mga dorms sulod sa VSU sa ilang mga dormitory advisers usa ka semana sa dili pa ipakuha ang ilang mga gamit. Kini aron masabotan ang husto nga schedule sa pagpanghipos ug pag-empake sa mga dorm advisers sa gamit sa okupante. Ang dorm adviser usab ag magpasabot kung kanus-a na makuha ang mga gamit. Nasayran nga ang dorm advisers lang ang otorisado nga mu-impake sa mga gamit sa okupante aron malikayan ang mga reklamo sa mga mawalang gamit.

Kinahanglan usab nga makig-communicate ang estudyante sa Office of the Dean of Students (kanhi USSO) sa tuyo niining magpakuha sa ilang gamit. Dugang ni Villocino nga ang tunghaan magtagana og TUYOK transport system aron mahakot ang mga gamit gikan sa dormitoryo ngadto padulong sa guard post diin didto mamahimo nang makuha sa okupante ang mga gamit.

Sa mga dili makasulod sa Baybay City border apan adunay mga kaila nga makasulod, mamahimo kining mokuha sa ilang mga gamit basta anaa lang kini ikapakita nga authorization letter.

Dugang pa, gibutyag ni Villocino nga ang University Supreme Student Council-Federation (USSCF) nagpahigayon na usab og survey sa mga boarding houses gawas sa VSU Campus aron masuta ang mga contact details ug impormasyon sa mga landlords aron usab makuha ang mga gamit sa okupante didto. Makig-koordinar usab ang OVPSAS sa Barangay Councils ug sa LGU Baybay diin nahimutang ang mga boarding houses.

Matud pa ni Dr. Villocino, dili mulapas sa napulo ka estudyante ang masilbihan matag adlaw.