VSU Library, adunay mga pagpangandam sa New Normal – DYDC 104.7 FM
FeatureNewsNews

VSU Library, adunay mga pagpangandam sa New Normal

Gipasabot karon sa Visayas State University Library nga padayon gihapon ang ilang buhatan sa pag-alagad sa mga magtutudlo ug estudyante nga nanginahanglan sa Library Services sa tunghaan.

Atol sa DYDC Special Talk kang OIC Chief Librarian Mr. Vic A. Gilos, iyang gibtuyag nga aduna silay mga lakang nga gibuhat agi’g pagtuman sa mga health protocols sa tunghaan nunot sa hulga sa COVID 19.

Si Gilos nagkanayon nga inay upat ka library users ang mahimong mugamit sa usa ka table, usa na lang kini aron mamentenar ang social distancing. Gilimitahan na usab nila ang pagdawat og mga users ug ila kining ipadayon atol sa subling pag-abli sa klase. Gi-balhin usab ang entrance saLibrary gikan sa backdoor ngadto na sa main entrance aron mapatuman ang social distancing.

Apan gibutyag ni Gilos nga naa silay mga ubang paagi aron padayon nga maghatag og serbisyo sa mga library users. Usa niini ang paghimo og Facebook Page nga “VSU Library” diin mamahimong mucontact kanila ang mga library users sa tunghaan kung anaay gustong hugmon nga libro. Naghatag usab sila og mga links sa mga libre nga online resources sa mga nanginahanglan.

Anaa usab silay FB Group nga “VSU Library Enthusiasts” diin pwedeng maghimo og diskusyon ug magshare sa mga online references. Pwede usab mu-contact ang mga library users sa ilang email address library@vsu.edu.ph kung. Mamahimo usab nga mu-access ang mga faculty, staff ug estudyante sa online public access catalog (OPAC) sa tunghaan gamit ang http://destiny.vsu.edu.ph/ aron masuta kung naa bay mga sources ang VSU Library sa ilang mga gipangita nga subject.

Sa pagsunod sa New Normal ug sa mga bag-ong pamaagi sa pagtudlo nga mao ang online learning, distance learning, ug flexible learning, gisiguro ni Gilos nga paningkamotan nilang makahatag og tukmang serbisyo sa mga users.

Sa laing bahin, gi-awhag ni Gilos ang mga borrowers nga naabtan sa suspenso sa klase nga i-uli na ang ilang gihugman nga mga libro. Si Gilos nagkanayon nga walay fines nga kolektahon sa mga naabtan sa lockdown nga wala nauli. Ang kadtong mga wala na-uli sa wala pa ang lockdown niadtong Marso dose mao ray kwentahon. (Buen Josef C. Andrade)